Hírek
Történet
Diszkográfia
Zenészek
MP3
Fotó, videó
Vendégkönyv
Sajtó
Linkek
E-mail
English
       

Kedves látogató! Írj nekünk! Mondd el a véleményedet! Örömmel fogadjuk.

ÚJ HOZZÁSZÓLÁSOK

KORÁBBI VÉLEMÉNYEK


ÚJ HOZZÁSZÓLÁSOK

Tisztelt Erdész Róbert!
Sokat gondolkodtam, miképpen kezdjek bele a levélbe, egyrészt mert biztos vagyok benne, hogy nem nagyon ismerhet engem, másrészt pedig valószínűleg épp elég üzenetet kap egy ismert ember, amit én nem is annyira tudhatok...
De mégis összeütök valamit ide; így pár héttel 'A' koncert után, miután itt megjelentem az iwiw-en, szeretném megköszönni az egész csapatnak azt a remek 3 órát, amit a jubileumi koncert jelentett nekünk, akik ott voltunk, és csak bizakodni tudok, hogy a következőre nem kell ennyit várni!
Relatíve fiatal korom ellenére meglehetősen régóta nyomon követem a Solaris zenekar produkcióit (ha jól rémlik, a Marsbéli Krónikák a kiadás évében már nyüstölve volt nálunk otthon bakeliten), ill. később a Napoleont is.
Valószínűleg nem én vagyok az első, aki ezt mondja, de akkor is ide kívánkozik: örülök, hogy létezik egy olyan magyar zenekar, amelyik okán a világon tudják azt, hogy létezik Magyarországon zene, és azzal méltán viszik a hírünket!
További kitartást, és sok sikert a jövő munkáihoz (önző vagyok, szerezzenek nekem is minél több örömet a zenéjükkel!), és remélem, mielőbb viszont láthatom a csapatot egy színpadon újra!
Üdvözlettel: Pétery Ákos, egy lelkes rajongó

Csak így elsőre:
KEDVES KEDVENC ZSENIÁLIS SOLARIS ZENEKAR!!!
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚ! FIÚK!
EZ KONCERT VOLT A JAVÁBÓL!!!
KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM ………!!!!
MINDEN ÚGY SZÓLT DE ÚGY!!! HÁT EZ A SOLARIS!
EGYE KIADJÁTOK DVD-n !! Légyszi Légyszi!!!
NEM SEMMI ZENEKAR VAGYTOK! HÁROM ÓRÁT ÍGY VÉGIGNYOMNI! ÉS MEG VOLT MINDEN SZÁM MINDEN ÉLMÉNY AMI IGAZÁN A SOLARIS!!!
PRÓBÁLOM LEÍRNI AZ ÉLMÉNYT DE EZEK CSAK SZAVAK, AKI NEM VOLT OTT AZ NEM TUDHATJA!!!
LÁTSZOTT HOGY KEDVVEL JÁTSZOTOK ÉS NAGYON ÜTŐS VOLT AZ EGÉSZ!!! ÉS IGEN LÉLEKBEN CZIGI IS ITT VOLT KÖZÖTTÜNK!
HOGY HIÁNYZOTT MÁR EZ A KONCERT!!!
KÖSZÖNÖM FIÚK!!! ÉS MINDENKINEK AKI LEHETŐVÉ TETTE, HOGY ÚJRA LÁTHASSUK ÁTÉLHESSÜK EZT AZ ÉLMÉNYT.
A FÖLDÖN ÉS A MARSON IS EGYSZERRE TAPSOLTAK MERT EZ AKKORÁT SZÓLT ÉS ODÁIG HALLATSZOTT!!!
Üdvözlettel: Ugrai Tibor

Fenti szöveget a Marsbéli Krónikák 2006 04.24.-i mai számából Az olvasói levelek kategóriából idéztem :-))) A kritikai szakmai írások természetesen a külön kiadás FŐCIM oldalán jelentek meg! NEKTEK KÖSZÖNHETŐEN ÉN LÁTTAM mert tegnap ott voltam veletek.
Date: 2006.04.24.

Time: 08.28

Zene,solaris. Uraim ahordó nem játék.Bumm?? Remélem ujra nem áll meg.
Ötven éves halgató ,várja zenétekek.
szajko laszlo
miskolc

Date: 2006.05.08
Time: 20.44

üdv ewribadi
a szolarisz nevü zenekar a zenéröl szólt. ma remélem nem a pénzért nyomultok. a left golyomat adom 1 miskolci bulin
ha tudok venni belépöt.
Örök hűséges solaris rajonkó.
szajko@chello.hu
Date: 2006.05.08
Time: 20.25

Kedves Solaris Produkció!
Köszönöm a megtisztelő lehetőséget hogy elmehettem a koncertetekre!
Nagyon nagyon tetszett és nagyon jól éreztem magam egy Solaris rajongó
barátommal egyetemben.
Ti hogy éreztétek magatokat? Milyen volt a Művészetek Palotájában
játszani? Gondolom elég sok helyen koncerteztetek már, kíváncsi vagyok
mennyire világ színvonalú a mi legjobb koncert termünk szerintetek..:)
Mégegyszer köszönöm, Pálinkás Péter
Date: 2006.04.28
Time: 10.43

Hi dear friends from one of the best Prog bands around the world and also Attila KOLLÁR.
Well, I know about the 25th anniversary of the Solaris on 23rd April, 2006 in Budapest at the Palace, of course it´s a great success, please if possible tell me when the DVD will be avaliable, and also send me the cover from it, I´d like to be the first Zine shon the cover to the internet Solaris Fans. I know about the Solaris Show here in Rio de Janeiro, but in that time I was out from here and I was in another place, far from Rio. Please if possible keep in contact wih news about you and all Solaris friends Here is my Zine address Progressive Rock & Progressive Meta - E-Zine www.progressiverockbr.com
I hope hear you soon
carlos vaz
Date: 2006.05.21
Time: 11.27


Néhány hozzászólás az Indexes Solaris-fórumról:

TANDREAM:
Én egyszerűen felejthetetlen élménynek nevezném!!!
Ilyen tartalmas és hosszú koncerten szerintem még nem is voltam életemben!!!
A zenekar tagjainak profizmusa és fizikai állóképessége szerintem semmivel sem volt kevesebb, mint 20 évvel ezelőtt, hiszen a régi számokat is úgy nyomatták, ahogy kellett!!!
Köszönöm a Solaris-nak ezt a szép estét!!!

LOKOMOTIVUM:
Nem sok híján az L-től végre megérhettem, hogy élőben hallhattam a Solarist. Most már elmondhatom végre, hogy nem hiába éltem! Néha szárnyaltam, néha őrjöngtem (diszkréten magamban) és élveztem ezt a csodát. Nagyon jó érzés volt látni a srácok arcán -a számok végi tapsok közben- ahogy összenéznek, mosolyognak és konstatálják magukban: "Hiszen itt szeretnek és ünnepelnek bennünket!"Igazából nem találok szavakat, mit is jelentett nekem ez a koncert. Csak azt sajnálom, hogy korábban nem találtam rájuk, és nem élvezhettem élőben a zenéjüket.Felugrálás vagy ülés? Azt hiszem, nekünk nem stílusunk igazából az ilyen zene hallgatása közbeni beletapsolás, felugrálás és egyéb tetszésnyilvánítás. De azt hiszem a számok végén elég rendesen kirobbant belőlünk az értékelés. A tapsok hosszából egy kisebb cd-t lehetne kinyomni. A koncert elején valahogy én is vártam ezeket az ovációkat, aztán menet közben rájöttem, hogy úgy van rendjén, ha nem zavarjuk menet közben a zene szárnyalását.
Date: 2006.04.25
Time: 16:02:28

LOCALHOST:
IGEN! IGEN! IGEN!A tegnapi koncert fantasztikus volt, nem hiányzott belőle a Solarisra oly jellemző hihetetlen pricizitás, virtuozitás, lelkesedés. Nagyon jól éreztem magamat a koncert előtt, alatt és után egyaránt. Igazán úgy érzem, hogy ennyit midnen évben legalább egyszer "megérdemelnénk" ! :)És megérdemelné a zenekar is, szerintem érezniük kellett a feléjük áradó szeretetet, tiszteletet és lelkesedést.Kell néha egy-egy szem mazsola a kalácsba!Hát tegnap kaptunk mazsolát bőven! :)Köszönetet mondok mindenkinek... erre a napra és estére sokáig emlékezni fogok!Új lemez? DVD? Koncert? Jöhet! :)
Date: 2006.04.24
Time:
09:25:34


Néhány vélemény blogterektől:

ORSY írta a blogjában (Orsy és a Nagybetűs Entrópia) a következőket:
április 25-én, kedden írta:
Hát eljutottam én idáig, hogy tudok írni, elég elevenen él bennem a koncert emléke, órákat áradoznék, de már megtettem anyunak. Szóval csak annyit tudok írni az olyan jelzők mellett, mint: fenomenális, fantasztikus, felkavaró, fantőrpikus, fúdejó (ezek meg mind f-fel kezdődnek, oláláá), hogy eddigi életem legeslegjobb concertje volt ez, nem mintha sok koncerten voltam volna (húdefura ez), de akkoris!!! Mindig is emlékezetes marad ez, úgy érzem. Nemcsak mert a zene volt csodálatos (egy halom számot most szerettem meg úgy istenigazából), hanem mert akkora úgymond "löketet" kaptam most, akkora hatalmas boldogságbombát, hogy nagyon szeretném, ha nagyon sokáig így maradna a lelkületem. Nem is tudom, pedig így kéne élni, folyamatosan ezzel az érzéssel a szívemben, hogy igen, vagyok, lélegzem meg minden és átélhetek ehhez hasonló csodákat! Mert léteznek ilyenek, és elérhetőek, és lehet jobb, mindig lehet jobb annál, ami éppen van. Mert ahogy ott ültem a koncerten, tudom, talán hülyeségnek hangzik, hogy épp ezzel kapcsolatosan írok ilyeneket, de úgy éreztem ott, hogy 1. tartozom valahová 2. van valami, ami teljes mértékben el tud bűvölni 3. az ember csodálatos úgy ahogy van 4. egyedi és megismételhetetlen minden pillanat. A koncert minden pillanatában éreztem valami megismételhetetlent, és ez nem sokszor fordul elő velem. Mindig elfelejtem, hogyan kellene szemlélnem a világot. Pedig érzem, hogy így a jó, így lenne a jó.

április 27-én, csütörtökön írta:
Nohát, most hogy áttekintettük elmúlt napjaimat, eshet szó már a lényegi dolgokról. Úgy jöttem most ide, hogy még áradozok kicsit a vasárnapi koncertről, de mostanra már rájöttem, hogy csak annyit szeretnék közölni, hogy egyelőre a táskámon hordom A Sárga Kört, alias Solaris-kitűzőt, remélem, nem esik le, vagy nem lopják le, mert még egy darabig annyira jó nézegetni, hogy van nekem ilyen (oké, randa, önző vagyok), meg ott voltam, én, és hogy mindig eszembe jut róla a koncert. Nem, nem vagyok fanatikus. :D
www.entropy.freeblog.hu

Kaptárlakó blogjának áprilisi bejegyzései között ezek olvashatók:

2026. április 4. Kedd
A jövő elkezdődött
Most grabbeltem be gyermekkorom egyik leginkább meghatározó albumát, és persze fel is töltöttem a lejátszómra. A Solaris 1990 nevű dupla album, mint neve is mutatja, tizenhat évvel ezelőtt jelent meg. Emlékszem, akkoriban akkora hatást tett rám ez a hangzásvilág, hogy nem is tudtam, hova kapjam a fejem. Valahogy mindentől különbözött, amit én korábban zenének gondoltam, pedig akkor már ismertem a Kraftwerk 1986-os Electric Cafe című zseniális albumát. Mégis kisajátítottam, százszor és ezerszer meghallgattam, és így végül tönkre is tettem azt a kazettát, amin nővéremnek hozta egy srác. Nem tudtam betelni ezzel a zenével, erre aludtam el esténként.
A zene az album borítójának szövege szerint a 2026. áprilisi Los Angelesben megrendezett koncert felvétele, tehát éppen húsz év múlva fog megtörténni. Akkor én már negyvenhat éves leszek. Mindvégig ezen járt az eszem, miközben hallgattam.
Most itt van a lejátszómon. A jövő elkezdődött.

2006. április 23. Vasárnap
" A Solaris zenekar 1986. április 7-én megszűnt. A japán King Records azonban 1988-ban megvásárolta az akkor még egyetlen Solaris-album, a Marsbéli krónikák kiadói jogait, és ezzel kezdetét vette egy történet. Egy történet, amelyről egyszer már azt hittük, hogy vége. Az Egyesült Államokban 1995. november 26-án, a Los Angeles-i Variety Arts Theatre-ben léptek föl először. Aztán 1996-ban Rio de Janeiro következett, 1999-ben Washington és New York, 2001-ben Baja California és Mexikóváros, 2004-ben Monterrey… és egy csomó új lemez.
2005-ben volt huszonöt éve, hogy megszületett a Solaris, és 2006-ban lesz húsz éve, hogy megszűnt. Szeretnénk erről a kettős évfordulóról - az egykori búcsú után szinte napra pontosan húsz évvel - itthon is méltó körülmények között megemlékezni. Ebben a húsz évben ugyanis Budapesthez nyolcezer kilométernél közelebb nemigen játszott a Solaris. Itt az idő, hogy megtegye."
Ma este húsz év óta először, Budapesten koncertet ad a Művészetek Palotájának Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a Solaris. Aki olvas, az tudja, mit jelent nekem ez a zene. Én ott leszek.
2006. április 24. Hétfő
... és el is indultam a Művészetek Palotájába, a Solaris koncertre. A hangverseny valami egészen elképesztő élmény volt, lenyűgöző! Minderről azonban nem írhatok most, mert tegnap dolgozni voltam ott, egy cikket kell róla írnom, és nem tudnék kétszer írni róla jó szívvel. Vagy titeket, vagy a cikk olvasóit becsapnám. De most megkaptok itt valami olyat, amit a cikk olvasói nem fognak:
A Művészetek Palotája csodálatos építmény, és nagyon szép helyen van. Tudjátok, nekem a Solaris zenéje mindig valamiféle jövővíziót jelentett. Van egy olyan darabjuk, aminek az a címe, hogy Los Angeles 2026 - épp ez szól most is itt, ó gyönyörű darab! Amikor ezt a zenét hallgattam gyerekkoromban, mindig azt képzeltem, hogy 2026 van. Két kép élt bennem, amiről még nem beszéltem soha senkinek.
Az egyik az volt, hogy egy forró nyári napon egy furgonnal hangtalanul suhanok keresztül egy tükörsima sivatagon. Ez a furgon olyasmi volt álmaimban, mint egy Chevrolet Lumina, vagy egy Chrysler Voyager. Aztán egyszer megállok, és kiszállok az autóból. Negyvenhat éves vagyok. Fekete öltöny van rajtam, és hosszú hajam van, lófarokba kötve. Bár csak hátulról látom magam, tudom, nincs szakállam, de borostás vagyok. Csak megállok a tűző napon, és a távolba nézek. Az eltelt évekről, az életemről, a történelemről, és a bolygóról merengek.
A másik képen éjszaka van. Futurisztikus fényárban úszó nagyvárost látok, acél- üveg- és betoncsodákkal, amelyeket zseniális építészek, igazi művészek terveztek. Tegnap ez a kép, ez a gyermekkori álom valósult meg. Sétáltam a régen vágyott jövőzene felé az enyhe áprilisi alkonyatban a Duna mellett, mellettem a Nemzeti Színház, előttem a Művészetek Palotája díszkivilágításban, a háttérben büszkén nyújtózott az ég felé a Lágymányosi híd.
Tegnap egy pillanatra 2026 volt.
www.kaptarlako.freeblog.hu

Magamról-Nem csak másoknak
Egy fogyatékos fiú mindennapjai, dolgai, véleménye a világról.
Egy blog, amiből talán kiderül, hogy a fogyatékos is ugyanolyan ember, mint a többi

Választások helyett: Solaris
Általában eddig csak a kudarcaimről lehetett itt olvasni. Ezúttal azonban valami másról szeretnék írni.
Tegnap a Művészetek Palotájában én is részt vettem a Solaris együttes 25 éves jubileumi koncertjén :)
Az első Solaris album ami a kezembe került, a Marsbéli krónikák volt, azt hiszem, valamelyik KGST piacon vettük, vagy úgy kaptuk nem tudom. A lényeg az, hogy megtetszett a zenéjük.
Soha sem voltam egyik zenekarnak sem fanatikus rajongója, de amikor kb 2 héttel ezelőtt anyukám szólt, hogy lesz Solaris koncert, egyértelmű volt, hogy öcsémmel megyünk :)
Kicsit hosszú volt volt a koncert (3 és fél órát játszottak 20 perc szünettel), de élveztem.
Az instrumentális zenének megvan az az előnye, hogy az embernek nem kell tudnia szövegeket, és annélkül is elmehet egy koncertre, hogy akár csak egyetlen sornyi dalszöveget is tudna, mert a fanatikus rajongók biztos nem szúrják ki.
Az ember egyszerűen csak hátradől, és élvezi a zenét :)
www.egyfiu.blogter.hu


Üdvözletem Mindenkinek!
Ahogy ígértem újra jelentkezem.Most egy kis időutazásra megyünk:
...szól a kollégám, menjünk este az FMH-ba,mert egy új klub nyitóbulija lesz!
Milyen klub? kérdem. SOLARIS klub válaszolja.Lem beugrik,de több semmi. Levetítik a Pink Floyd-tól a "Fal-at" teszi hozzá bíztatásként. Ez már ismerősebb, úgyhogy hamarosan ot tolongunk a körteremben.Lemegy a film,és kezdődik a koncert. Akkor kinyílt előttem egy addig ismeretlen zenei világ,amit azonnal a szívembe zártam, és azóta is ott őrzöm.Az egyik szám kellős közepén felmondja a szolgálatot Robi szintije.Nem tudom hogy csinálták (csináltátok),de úgy tudtak zenélni,hogy a hiánya nem nagyon számított.Ettől a naptól kezdve rendszeresen lejártam a klubba. Máig emlékszem a karácsonyi vetélkedőre. (Erről majd még később írok.) Adós vagyok még a dátummal:1983 szeptemberében jártunk.(Remélem jól emlékszem!) "Most tessék mosolyogni!Már ég a kanóc! BUMMMMM!
A bumm már vissza is repített a mába.Még néhány hosszú nap IV. 23.ig. Eddig jártam sok koncerten....Több jó koncerten... Néhány nagyon jó koncerten... Erre a napra úgy szeretnék majd emlékezni 2046-ban, mint életem legnagyszerűbb koncertjére, egy fantasztikus Zenekarral és egy Csodálatos Lánnyal!
Mindenkinek hasonlót kíván:Gaba
Date: 2006.04.01.

Time: 15.18

Üdvözlet a Solaristáknak!
Tegnap elhunyt Stanislaw Lem... Azt hiszem, ha valakiről - legalább egy-két mondat erejéig - meg kellene emlékezni itt ebben a vendégkönyvben, akkor az ő!
Solaris, Éden, Magellán-felhő... megannyi érdekes regény és ezek ihlette zenemű! Köszönet érte az írónak és a Solaris zenekarnak!
Üdv. Novák Tamás

Date: 2006.03.28.
Time: 22.08

Dear friend,
My name is Osmane. I have one program of progressive rock, hard rock, jazz-rock, krautrock and electronic music here (radiostation: Musical FM 105,5 MHz).
I would like to receive one copy of the cd "Back To The Roots..." and "NOAB" of Solaris for airplay here. The event happen every Wednesday between 20 and 24 hours.
Best regards,
Osmane P. Ribeiro
osmane@censanet.com.br
Address: Rua Evandro Garcez, 35, P. Rosario, Campos dos Goytacazes, RJ, CEP: 28026-040, Brazil
Date: 2006.03.01
Time: 11:58


Hello!
I´m a old fan from the Solaris band. I have some cd´s: the first (amazing!), Live in Los Angeles, Nostradamus and 1990.
I see the show at the Rio de Janeiro – Brazil! Unbealievible!!! Just a dream…
Now the Solaris make a dvd… That´s true?
Send me more informations about the new dvd, please. Solaris will play again in Rio de Janeiro - Brazil?
Thank You for Your attention and I´m sorry because my English is not so good!
Best Regards,
Ayrton Jr – Brasil
ayrtonpsjr@hotmail.com
Date: 2006.03.11.

Time: 18:04


Szia SOLARIS együttes,és sziasztok Rajongók.
Örömmel olvasgatom a vendégkönyvet, és látom,hogy sokan nem felejtettük el azt, amit egyébként nem is lehet elfelejteni,hogy mit jelentett,és mit jelent nekünk ez az együttes.
Ez most egy rövid bejelentkezés tőlem,de ha működik a dolog, még
írok.
Addig is fél szemünket tartsuk a naptáron,fülünkben pedig csengje
nek kedvenc ZENÉINK!
Üdv.Mindenkinek:Gaba
csgaba@citromail.hu
Date: 2006.03.17.
Time: 22:41

Bár lenyűgöző olvasni a sok-sok idegennyelvű hozzászóló sorait (pláne ha tudnék külföldiül), de nőjön a magyar méltatások sora is. Íme: Hajrá, fiúk, csak így tovább, illetve ha lehet, ne így, hanem intenzívebben; ha már a brazil rajongótárs oly szívhezszólóan kérte, hogy térjetek vissza hozzájuk, akkor mi is kérhetjük, hogy "maradjatok" itthon is! Vagy inkább: legyetek. Ne csak 2006 áprilisában egy estére - hosszabban, többet. A hozzám hasonló korúak és ízlésűek gyerekkoruk végeztével (nyolcvanas évek vége-közepe) két dologban nem reménykedhettek igazából: hogy még egyszer hallanak Solaris-zenét (nemcsak azt az egy magnókazettát) és láthatnak még Star Wars-filmet a moziban. Ehhez képest… Eddig kettőből kettő bejött :) Remélem, találkozunk még, a szó mindenféle értelmében.
Üdv, Balogh Attila
attila.balogh@inform.hu
Date: 2006. 01. 16.
Time: 13:22

Örömmel tapasztalom, hogy él A ZENEKAR, bár szerintem a szivetek és a szívünk mélyén búcsúkoncert ide vagy oda igazából sohasem szünt meg létezni.
Amúgy már MEG VAN A JEGYEM !!!! a koncertre úgyhogy lehet gyakorolni :-))) A DVD is szépen ki lett dolgozva csak kicsit rövidre sikeredett amolyan ízelítő de jóó!
Amúgy sokat hallgatom a NOAB albumot (a trilógia második részét) és nagyon tetszik!!! Nekem is van a "Szép új világ c számból egy mono változatom orsós magnón :-))
A koncertet már nagyon várom, csak hát lassan telnek a napok.
Szóval volna jövő és energát adhat a zenekarnak a jól sikerült koncert!!

Ugrai Tibor
ugraiti@mav.hu
Date: 2006. 01. 11.
Time: 10:58

Sziasztok !
Igen örülök , hogy van hol hallani a Solarisról !
Kérdezhetek ?
· ez az egyetlen web oldal az együttesrol ? mióta üzemel ?
· a vendégkönyv nem lehetne magyar fordítású ?
· a solaris indexfórum átvette a rajongói levéloldal szerepét ?
· nekem még mindig megvan a Solaris kislemezem , ez is beleillene a lemezgyujteménybe / diszkográfiába )
· A Napoleon Bld. fekete bárány a honlapon ? mégiscsak a zenészek u.azok ?!
· Az eddigi hazai koncertek idejét , helyét fel tudnátok " linkelni " ? Talán érdekes lehetne...
· Remélem lesz még koncert az áprilisi után vidéken is , hisz nem egyszeru az utazás és a szállás a "nem fovárosiaknak"
· üdv a zenészeknek és köszönjük , hogy kis hazánkban magukra találtak !!!!
Kapor (egy régi postás klub -os rajongó a 80-as évekbol/ máig SOLARIS rajongó )
kapovits.istvan@yahoo.com
Date: 2006. 01. 12.
Time: 23:27

Hi friends from Solaris
It was fantastic find the page again, please at first check this page, we are here for help the band all time, at first the news about the concert feature at my page.
" Progressive Rock & Progressive Metal - Internet Zine"
http://www.progressiverockbr.com/
I hope hear you soon

Carlos Alberto Vaz Ferreira
Rua Tailândia 426 - Bras de Pina
Cep 21011350 - Rio de Janeiro - RJ
Brazil
E-Mail: carlosv@gbl.com.br
Date: 30 Jan 2000
Time: 01:48

Hello!!
I´m a big fan of Solaris since some years ago. I have all stuff including side projects and several bootlegs(audio/video). I have some video stuff(progfest and brazil) and audio cd of Nearfest 1995. Please mail me about dvd or if you are interested in
trade.(I also own 4 full Napoleon Boulevard albums).

Best,Javier Ros from Spain.
rosme_uned@yahoo.es
Date: 26 Jan 2006
Time: 21:45


Vissza a lap tetejére >>


A korábbi véleményeket itt olvashatod:

Name: Livius Nagy
Email: livius1963@hotmail.com
Website: http://
From: Budapest, Hungarian Republic
Date: 13 Dec 2000
Time: 05:34:39
Comments

Dear Visitors, please feel free to send your questions on Solaris and releated artists to me, as well as to the web-master. I'm one of the biggest Solaris fans here in Hungary, the homeland of the band.

Name: Kim Cham
Email: museorosenbach@hanmail.net
Website: http://myhome.naver.com/museoros
From: Pusan Korea
Date: 10 Dec 2000
Time: 11:53:23
Comments

Really good.I am very happy listen to your music.

Name: Andrew Holborn
Email: holby@iprimus.com.au
Website:
From: Melbouren, Australia
Date: 09 Dec 2000
Time: 07:05:52
Comments

I have Attila's "solos" Cd, a reral gem with plenty of ragy guitar, Hungarian dance rhythms and flute. I also really enjoy the sound samples from Martian Chronicles, 1990 and live in LA. It all fantastic, stirring music. Thankyou guys. Hope to purchase these soon...when the Aussie dollar is better than 50 cents US !! Its great to hear from prog. fans from all over the world!!

Name: Lucas Novaes
Email: lucasnovaes@cs.com
Website: http://
From: Rio de Janeiro, brazil
Date: 08 Dec 2000
Time: 22:03:09
Comments

I am a heavy metal fan!! But Solaris is too good!!! YOu are among my top 5 artist of all time!! I love your music!!!

See ya guys!!!

Name: Roel Steverink
Email: roel.steverink@12move.nl
Website: http://
From: The Netherlands
Date: 03 Dec 2000
Time: 09:08:38
Comments

Internet is so important for communication between likewise interested people, here progressive rock. Solaris is one of the most interesting bands coming from the former east-block countries. Other great discoveries are East (Hun), Korneljans (You), Tako (you), Fermatá (slow), Modry Efekt (slow) and Collegium Musicum (Slow). There are more which I haven't found yet. Solaris is one hell of a spacerock band, but you went on and the Nostradamus album is more than enough proof that Solaris is alive and kicking, despite the sad loss of a friend and great musician like Czigi was! That album has amazed me enormously. Who would have thought that a band working in a country as Hungary still made it after 20 years!!! I love every bit of that album. O yes, the operatic-esque choirs too. It gives me tremendous hopes for the future. Thanks guys for giving us al those years spacerock and beyond. Hope to see you in the Netherlands soon! Roel Steverink.

Name: Haico van Nunen
Email: hvnunen@wanadoo.nl
Website: http://
From: The Netherlands
Date: 03 Nov 2000
Time: 11:20:37
Comments

Great music for as far as I heard! Which albums are for sale in the Netherlands, cause most music stores I've been to aren't able to arder them.Perhaps mail-ordering???

Name: Richie Jecsmen
Email: rjecsmen@hotmail.com
Website: http://
From: Toronto,Canada
Date: 27 Oct 2000
Time: 12:01:37
Comments

We are waiting for the rest of the "official bootleg" (#2,3)!!!!!!!!!!!! Great music, great band! R.

Name: Sityu
Email: balogarythm@freemail.hu
Website: http://
From: Hungary
Date: 10 Oct 2000
Time: 16:54:58
Comments

OK, I'm writing in English though I'm Hungarian like Solaris is. They're the proof original music is timeless, are they not? Just love them. That's a pitty not to many in Hungary can appretiate music like that.

Name: Thierry HAMEL
Email: TCHamel@aol.com
Website: http://
From: France
Date: 02 Oct 2000
Time: 16:08:03
Comments

I've recently discovered the music of Solaris with the album 'Marsbeli kronikak'. What a big surprise ! This album is really great, sogreat that it stayed in my cd player during two weeks, listening to it 5 or 6 times a day !(And my choice is imporatnt : I have about 2500 cds !!!) I'll manage to get all the other record of Solaris, but I ask myselef : can they be so gooed as 'Marsbeli Kronikak' ? Anyway, I'll buy them hoping not to be disappointed ! I hope to see Solaris live in France !

Name: Helder Simoes Vidal
Email: heldersv@powerline.com.br
Website:
From: Brasil
Date: 26 Sep 2000
Time: 23:49:29
Comments

I`m a collector of progressive rock from about 20 years ago. I like: Solaris, Eloy, Camel, Ramses, Genesis, Jane, Abel Ganz, Yes, Locanda Delle Fate, Sebastian Hardie, Galadriel, Rush, Kansas, Eneide, Nektar, Arkus, Wishbone Ash, Van Der G.G; gentle Giant, Museo Rosenbach, Men of Lake, Novalis, Eden`s Taste, Neshwanstein, Symphonic Slam, Gnidrolog, Jethro Tull, etc...etc...

Name: Livius Nagy
Email: livius1963@hotmail.com
Website: http://
From: Hungary
Date: 13 Sep 2000
Time: 06:57:54
Comments

The official music for the state ceremony on 20th August 2000 was "Nostredamus" by Solaris and "Personal Gravity" by Istvan Cziglan. These songs were played during the evening fireworks. Brilliant!!!

Vissza a lap tetejére >>

Name: Dr. Luis Gomez
Email: eddygomez69@hotmail.com
Website: http://
From:
Date: 07 Sep 2000
Time: 00:15:01
Comments

Dr. Luis Gómez
On the 1995 L.A CONCERT. What can I say? SOLARIS IS A REVELATION FOR ME, A SURPRISE.
LALO GÓMEZ eddygomez69@hotmail.com

Name: roger C. Levesque
Email: rclevesq@rsvs.ulaval.ca
Website: http://rclevesque.rsvs.ulaval.ca/
From: St-Nicolas, Quebec, canada
Date: 06 Sep 2000
Time: 16:02:39
Comments

Hey! Nice to see your site and Solaris on the WWW! Well done site and info about the band and the music.Hope you sell and distribute your music in North america!
Warmest regards,
Rodge

Name: Gustavo Iribarne
Email: iribarne@bol.com.br
Website: http://
From: Rio de Janeiro - Brasil
Date: 24 Aug 2000
Time: 07:31:44
Comments

Twenty years old, congratulations to you ( but i'm really sorry for Istvan Cziglan ... ). An excellent idea to publish "Back to the Roots". As you said, not hi-fi but very important and historical recordings. You're one of the best groups i know. I "listen" you since 1988, and "Marsbelli Kronikak" was the first album - a great one ( fantastic ). Thanks for your music.

Name: quevedo jorge mario
Email: jmqr@interar.com.ar
Website: http://
From: buenos aires argentina
Date: 21 Aug 2000
Time: 20:03:47
Comments

i discovered their music during 1999. i think that this music is magic. is the continuos history of jetho tull. i like the music buy ican´t understand the lirys, so i wish to get them in english or spanish. thanks a lot and the best wishes for all the members of the group. pd. i listened the solo album of kollar attila musical witchcraft and i think is also very good. go ahead

Name: Jang, ho-young
Email: musik25@chollian.net
Website: http://
From: Korea
Date: 31 Jul 2000
Time: 22:43:49
Comments

Solaris music is very impressive to me. I listened to the 'Nostradamus',that is great. 'Nostradamus' is a only album that I heard. I wanna listen to Solaris all music. But, it is not easy to buy Solaris albums in Korea Thank for Solaris music!

Name: Livius Nagy
Email: livius1963@hotmail.com
Website: http://
From: Hungary
Date: 28 Jul 2000
Time: 09:04:45
Comments

The first time when I "met" Solaris was back in 1990 when MTV (Magyar Televizió) played a Solaris video. While watching the TV I realised that I'd seen the guy with the flute (Attila Kollár) before in Napoleon Boulevard. Since then I've bought all the NB albums and singles and, of course, the Solaris releases, as well. A few months ago I saw a Solaris live video on the net, recorded in LA and Rio. Does anyone know anything about that? Please let me know!!!!

Name: Robin
Email: eloymaster@gmx.de
Website: http://www.eloy.de
From: Germany
Date: 11 Jul 2000
Time: 03:15:04
Comments

I discovered Solaris in 1999 (with Nostradamus..), and I was in Hungary for the solar eclipse - and guess what my radio played all around the 11th August? Solaris! And it was great! I wish to see them live!
Robin

Name: Richard Hawey
Email: richard.hawey@sympatico.ca
Website: http://
From: Québec, Canada
Date: 02 Jul 2000
Time: 21:03:27
Comments

Music, dream or reality, hardest or sweet ? I don't Know, but the music for me is a drug. Solaris is a big pusher and I like it. Thanks for all years to do a music for us.

Name: Youwine
Email: youwine@freemail.hu
Website: http://
From: Budapest, Hungary
Date: 19 Jun 2000
Time: 18:52:55
Comments

Thank you for the Music. Are you going to play in concert this year ?
Sracok,koszonom a Zenet, amit kaptam Toletek. Felleptek koncerten mostanaban errefele ?

Name: EMMANUEL ROSALES
Email: rhayader@prodigy.net.mx
Website: http://
From: Pachuca, Hidalgo, Mexico
Date: 16 Jun 2000
Time: 02:46:51
Comments

Solaris is my favorite new progressive rock group, i love the 70`s prog, but solaris is the most important phenomena in the prog scene actually. I´m very sorry about Cziglan, but I hope that god will take him and his talent to his glory. About Kollar Attila, you re the best flute musicican in the world, you have a unlimited creatitity, and to all the musicians, In México we love you and your magnific music, I hope I can see you here some day.
God bless you all.
Emmanuel Rosales

Name: Midge@Sun
Email: midge@lycos.co.jp
Website: http://
From: TOKYO JAPAN
Date: 08 Jun 2000
Time: 04:57:01
Comments

I love Solaris!!!! Soleris is Great!!!!! Good music and Good concept !!! Bye!!

Name: Szilveszter Ókovács
Email: szilveszter.okovacs@om.gov.hu
Website: http://
From: Budapest
Date: 06 Jun 2000
Time: 06:10:28
Comments

Örvendek, hogy feltunt a lemezboltokban a gyökereket bemutató lemezsorozat elso darabja. Tán elébe megyek a majdan megjelenoknek - mert ugye, azok is biztosan megjelennek?! - , hogy azok tartalmáról mit sem tudva (mert a honlap sajna, erre nézve nem tartalmaz adatokat); egyszóval: volt egypár nóta, pl. a Szép új világ c. Huxley-adaptáció, amiket úgy kellett levadászni a rádióból. Azok is rákerülnek az új kiadványokra? Továbbá: van a birtokomban kompakt kazettán egy koncertfelvétel, amelyet még 1988 táján egy gyönyöru pesti lány bocsátott rendelkezésemre; késobb a dupla 1990-es dalokra ismertem rá. Nem szól rosszul (szerintem a hangcuccról vették fel), és hát ... életszagú, igen élvezetesen nem steril. Biztos, Nektek is metgvan ez, ha pedig mégsem, vagy beazonosítás céljából kellene, megtaláltok. Üdv: Ókovács Szilveszter

Vissza a lap tetejére >>

Name: Jesus Diaz
Email: jdiaz@itesm.mx
Website: http://www.eufonia.net
From: Mexico
Date: 02 Jun 2000
Time: 14:03:21
Comments

You are one of the greatest modern prog bands. Please keep playing and releasing music.
Chuy

Name: Martin Nordrum Kneppen
Email: Skulejarl@valgalder.com
Website: http://www.valgalder.com
From: Norway
Date: 01 Jun 2000
Time: 20:01:53
Comments

I must say that solaris is one of the best bands of the 80's How did you guys avoid too play that awfull Neo-prog. Well done. Cheers from the Norwegian Space-/Prog-Rock Scene

Name: Alan Mallery
Email: mallery7@yahoo.com
Website:
From: Denver, CO USA
Date: 01 Jun 2000
Time: 18:04:00
Comments

Hello! It's great to see this page going again. I initially saw you in concert at Progfest 1995, and Martian Chronicles has become one of my favorite albums! I also very much enjoy the other recordings and the solo albums of Attila and Czigi. I was very sad when I learned he passed away. Those new archive recordings sound very exciting, I will be sure to pick them up! Bye, Alan

Name: Gregory Chudov
Email: chudov@caravan.ru
Website: http://www.fandra.net
From: Moscow, Russia
Date: 31 May 2000
Time: 16:55:37
Comments

Thank you for all the music that you give us. My first listen was a year ago when my co-worker made me a tape copy from an old vinyl of "Marsibeli Chronikak". It was a very pleasant discovery to me. Lately i've bought "Nostradamus". I was a little afraid that it's a typical senseless reunion album, but to my surprise it was fresh and exciting and again very unusual. Can't wait to get "Back To The Roots". Would be nice to see the info on how to purchase your CDs - as you can guess, i didn't find them at cdnow or my local store. Thanks again, and good luck!

Name: Roberto Neijts
Email: roneijts@unisys.com.br
Website: http://
From: Rio de Janeiro - Brazil
Date: 30 May 2000
Time: 19:04:32
Comments

I´m sorry for the loss of Czigi. Please feel welcomed to Rio-Brazil soon to make a performance. Cheers, Bob.

Name: Julien Diard
Email: Julien.Diard@imag.fr
Website: http://
From: Grenoble, France
Date: 08 Feb 1999
Time: 04:17:27
Comments

Deepest sympathies, too, concerning the loss of your friend. May your music make him live forever! And thanks again guys for your intelligence and passion, you earn deep respect... Keep it up!! PS : it seems I'm not the only fan waiting for you in my country...

Name: MIGUEL ANGEL PICHARDO
Email: mapichdo@df1.telmex.net.mx
Website: http://
From: México City
Date: 17 Jan 1999
Time: 00:46:46
Comments

I am sorry for the loss of Istvan. I had the chance to see the band in the Progfest and he he was great in the guitar We are going to miss him.

I also went to the Rio Art Rock festival in Brasil which was another great show.
I have all your albums and Marsbeli Kronikak is my favourite prog album.
Congratulations Atila for your Musical Witchcraft.

Name: Marshall Wood
Email: mwood@my-dejanews.com
Website: http://
From: Massachusetts, USA
Date: 14 Jan 1999
Time: 11:18:05
Comments

...Deepest sympathies for the loss of Istvan Cziglan... Solaris 1990 was one of the first prog CDs I ever ordered (after all the obligatory Yes/ELP/Tull/etc CDs), and it started me down a long path of musical adventure. I now have all the Solaris CDs, and consider the band's work to be among the greatest in the genre.

Name: Stefan Granberg
Email: stefan.granberg@stockholm.mail.telia.com
Website: http://dagcenter.cjb.net
From: Stockholm, Sweden
Date: 13 Jan 1999
Time: 09:56:35
Comments

Solaris are awesome!! "Marsbeli Kronikak" rules!!! Some of the best things I've heard for a long time. Keep up the good work!! Best wishes from Sweden.
/Steff

Name: Andrew Rózsa
Email: rozsa@pobox.com
Website: http://rozsa.home.mindspring.com
From: Birmingham, Alabama, USA
Date: 10 Jan 1999
Time: 19:49:06
Comments

I just read with great sadness the news about the death of Czigi (Cziglan Istvan). The world will miss his wonderful talent. Although my heart is aching, I find solace in the fact that Solaris' music is timeless. It will live for ever. Thank you for the many hours of musical pleasure. I am, indeed in your debt. Please accept my sincerest condolences.

CZIGI IS DEAD!
We have a great bereavement. Istvan Cziglan left us on December 27, 1998. I cannot comment our feelings...

Vissza a lap tetejére >>

Name: Jeff Marx
Email: karnevilj@mailexcite.com
Website: http://www.geocities.com/SunsetStrip/Frontrow/7806/
From: California, USA
Date: 04 Nov 1998
Time: 18:55:13
Comments

I recently purchased your amazing "Martian Chronicles" after much discussion of Solaris on the e-prog mailing list. You guys are amazing; a truly original, rich, and powerful sound. See my site for a review (positive, of course). I hope you all get back to the studio sometime for a new album!!

Name: Ferenc, BOLDIZSÁR
Email: ecocent@mail.matav.hu
Website: http://
From: Hungary
Date: 04 Oct 1998
Time: 17:00:21
Comments

I was very surprised to find this homepage. However under construction I like it. But I miss the publicity of the group nowadays. Waiting more and more new music, and the reedition of old titles on CD, and of course the edition of not published titles so far also. They must be archived in the Hungarian Radio. Waiting a complete song list with original years (dates), so I'm eager to know complete "Works".

Name: Daniel Cino
Email: awaken@sion.com
Website:
From: Argentina
Date: 01 Sep 1998
Time: 17:39:58
Comments

Dear friends of Solaris Excellent!!!! Without doubts the best band that I've heard in the last years. Keep the good work and I wait for the new album (soon please) Bye.

Name: Victor Gospodinoff
Email: victorg@bigbear.com.ar
Website: http://www.bigbear.com.ar
From: Argentina
Date: 01 Sep 1998
Time: 07:48:43
Comments

Dear Solaris
I saw you at Progfest 95 and in Rio 96
Glad to see you on the net.
Please keep us updated about your activity. We have a Progressive Rock radio show that has been on the air for more than 4 years now
All the best
Victor

Name: Dr. Alexander I. Shames
Email: sham@bgumail.bgu.ac.il
Website: http://
From: Israel
Date: 28 Aug 1998
Time: 09:42:40
Comments

Hi, all progRock fans !
I knew Solaris from their first LP Marsabeli Kronikak which I got being still in USSR (where I am originally from. It was in 1984. Symbolically , isn't it !? Then I understood that they are geniuses. A couple of years ago I received from Hungary the double CD. It sounds even better ! LA 2026 and Solaris 1990 are in the range of best progRock compositions ever ! Thank you, my dear friends !
Why are you silent ? Where are yours new music ? Attila, thank you personally for the nice Home Page. Please, continue your work.
I have a question : In my collection there are two LP's of Hungarian group Nepoleon Boulevard. Comparing members of that group with Solaris 1984 LP I found the same people. Why you <Attila> do not write something about Napoleon ? I believe the members of Solaris should not be ashamed on NB ! In spite o9f NB is pure pop-music (not prog or art-Rock), but po-music of very high class. Instrumentally it is close to original Solaris and vocalis perfect. Please, add it to the page as well.
Thank you again, Best regards, Alex

Name: zoltan
Email: kozakz@freemail.c3.hu
Website: http://
From: hungary
Date: 21 Aug 1998
Time: 17:11:48
Comments

i read in today"s Kurir that solaris will release a new studio album in 1st of january next year. also a possible tour was mentioned.
can you confirm this?
regs zoltan

Name: Wágner Péter Antal
Email: wape@elender.hu
Website: http://
From: Budapest
Date: 16 Aug 1998
Time: 16:08:44
Comments

1981 óta ismerem és szeretem a Solaris-t! Fantasztikusan jó zene, s csak a Tangerine Dream-hez ill. az East-hez mérheto. Bár annak idején volt még egy harmadik magyar szuper együttes (East és Solaris mellett) a Lobogó. Ki ismeri?
További nagyon sok sikert kívánok az együttesnek!! Szeretnék itthon is gyakran találkozni a Solaris zenéjével (CD-ken és koncerteken)!
Egyébként a legjobb könyv: Lem - Solaris címu könyve!!

Name: hervé
Email: hvincent@usa.net
Website: http://
From: france
Date: 31 Jul 1998
Time: 14:56:43
Comments

hello there! what are you doing guys, nothing since "1990" !! :) when do you come to Paris?

Name: Mark Fonda
Email: amfonda@promail.com
Website: http://www.geocities.com/SunsetStrip/Frontrow/1294/e-prog.htm
From: Aruba (Caribbean)
Date: 21 Jul 1998
Time: 20:47:14
Comments

I just got the fantastic "Live in LA" CD set! We discuss Solaris and many other similar bands on the e-Prog mailing list. For info. see the URL above.

Name: Karina
Email: kgentile@idg.com.br
Website: http://
From: Brasil
Date: 21 May 1998
Time: 10:55:47
Comments

Hi guys. I ask for appologies because my english is terrible. But what really metter is that I LOVE Progressive Rock, specially RUSH, that is my favorite band in the world. If someone want to to send messages with more informations about RUSH please don't be shimed! The site is very cool, I found a band that i like very much too, SOLARIS, I'll never imagine see something about these band through WEB. That's all folks! Kisses

Vissza a lap tetejére >>

Name: Attila Seres
Email: solaris@jata.org
Website: http://www.jata.org/solaris
From: Budapest, Hungary
Date: 20 May 1998
Time: 16:56:11
Comments

Hi friends, we have left Guestworld but Guestbook remains unchanged. Sign it now! Jata

Name: Doug Hinson
Website:
Referred by: Just Surfed On In
From: Newton, North Carolina USA
Time: 1998-05-02 20:27:27
Comments:

Have all your CDs. Love your music. Hope to hear more good music from Solaris.

Name: Marco of PHARSALIA
Website:
Referred by: From LinkExchange
From: Roma - ITALY
Time: 1998-04-06 15:24:14
Comments:

How long will it take 'til i find your records in a store ? The search is still continuing ! I just wrote to tell you personally that i simply love your music even if is completely different from our one (i'm a bass player) and me and my brother Mauro (who is the drummer) will travel for thousands of kilometers to see one of your gigs , if you tell us when and where ...

Name: Charles G Hargett
Website:
Referred by: Word of Mouth
From: Whittier, CA (Los Angeles)
Time: 1998-03-30 06:02:41
Comments:

Saw you at Progfest!! I bought the Live in Los Angeles CD, and found a copy of Martian Chronicles. Great performances!!

Name: Rodrigo Barroso
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From:
Time: 1998-02-26 19:48:04
Comments:

Correction : Solaris , thanks FOR LIVING IN this planet . :)
Name: Rodrigo Barroso
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Petrópolis , Rio de Janeiro , Brazil
Time: 1998-02-26 14:48:26
Comments: Solaris , thanks to live on this planet .

Name: Siklósi András
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Magyarország
Time: 1998-02-01 00:00:16
Comments:

Nagyon tetszik a lap! A lemezeitek pláne! Lesz koncert itthon is??? (miért mindíg a kapitalistáknak jut a jó?!) További sok sikert!

Name: Juan L. Joy
Website:
Referred by: Word of Mouth
From: USA
Time: 1998-01-24 19:31:29
Comments:

I was VERY impressed by your concert at ProgFest. I own all your CDs and hope that more is coming. Thanks for the great music! ~ Juan

Name: Andre Salgueirinho Rabello
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Rio de Janeiro - Brazil
Time: 1998-01-21 00:51:48
Comments:

Hey, there are thousands of fans here in Brazil. I went to your show on 1996 and it was fantastic. Let's make Solaris more popular, everybody has to know you. Keep going on. Andre

Name: Emerson Salles Neves
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Belo Horizonte - Minas Gerais - Brasil
Time: 1997-12-12 21:18:00
Comments: Solaris...just magnificent!

Name: TISSIER
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: FRANCE
Time: 1997-12-11 00:37:00
Comments:

Just wanna say hello and thanks for your wonderful Marsbeli Kronikak. Even my brother has it ! Don't tou plan to go in France somedays ? It's as nice as the US !!!

Name: szirmay tamas
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: montreal-born in hungary 1956
Time: 1997-11-27 04:28:00
Comments:

It's great to have my former countrymen so deeply involved in the continuing renaissance of progressive music . Thanks to courageous bands such as Solaris , the future is truly very bright indeed . I as many other fans eagerly await a new releases from Magyarorszag's stellar band .Even though I came to Canada at the age of 1 ,my use of hungarian is impressive. Hope to hear from you,as this is my first attempt to write on the Web. Szia,és remélem hogy kappok valaszt hamarossan !

Name: costas
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Greece
Time: 1997-11-04 19:21:00
Comments: NO COMMENTS!!!!!!!!

Name: costas
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Greece
Time: 1997-11-04 19:20:00
Comments: NO COMMENTS!!!!!!!!

Vissza a lap tetejére >>

Name: Filipe Fernandes Machado
Website:
Referred by: Net Search
From: Rio de Janeiro - Brazil
Time: 1997-10-10 05:31:00
Comments: Hi guys... I saw your very, very nice show in Rio. Please, come back again to Brazil. You are welcome... Filipe.

Name: Imre Szabo
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: California, USA
Time: 1997-09-30 07:02:00
Comments: I'm very glad that Solaris has a Homepage now. I'm originally from Hungary, I left 1984 and I did know Solaris from that time. I'm a Progressive-rock fan and I'm collecting CD's (over 800 by the time now ) , I have the "1990" album only from Solaris, which was a single CD (not the full version). Also very interesting thing , one of the player Kollár Attila is my wife's cousin. My wife maiden name is Kollár Marianna from Tárnok.That's all my comments right now (I should write my comments in hungarian language), I hope more good music will be avalaible from Solaris in the future. Sziasztok ! Imre

Name: LUIS BEYRA
Website: PEPPERHUM
Referred by: Just Surfed On In!
From: MIAMI
Time: 1997-09-22 02:28:00
Comments: I LIKE YOUR SITE, AND YOUR DEDICATION CHECK OUR WEB SITE.....

Name: Hild György
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From:
Time: 1997-08-03 14:56:00
Comments: Örömmel látom a Solaris homepage-ét. Gratulálok. Őszinte rajongótokként mondom a következőket: A honlap mértékadó egyszerűsége remek, de a zenétek progresszivitásához és igényességéhez kell mérni minden megjelenési formátoknak, így a honlapnak az igényességét is. Félreértés ne essék, nem a díszítettséget hiányolom, hanem az oldal grafikai, színhasználati megkomponáltságát. Mindenesetre nagyon örülök hogy az interneten is elérhető a SOLARIS. Üdvözlet: Hild György építész U.i. Jazz-homepage-ügyileg érdemes megtekinteni a www.bluenote.com-ot. Egyszerű, igényes, kulturált, mint a Bluenote Records lemezei...

Name: John Henricksen
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Carson City, Nevada USA
Time: 1997-07-24 01:52:00
Comments: I'm a big fan. I saw your show at progfest. Great Show! The CD "Live in Los Angeles" has wonderful sound. I'm also a big fan of your fellow countrymen EAST.

Name: Jerry van Kooten
Website: Dutch Progressive Rock Page
Referred by: Just Surfed On In!
From: The Netherlands
Time: 1997-07-20 17:09:00
Comments: Could you give me some more info on Solaris? I have heard of the name, but have never heard the music. I am very interested. Where can I get CDs? Which CDs have been released? Thanks, Jerry

Name: Ricardo José
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Salvador, Bahia (Brazil)
Time: 1997-07-19 01:43:00
Comments: Please, finish this homepage! I need more informations!

Name: A te legokosabb (es most mar a legszebb is ) baratnod
Website:
Referred by: Word of Mouth
From:
Time: 1997-07-08 13:12:00
Comments: Nagyon orultem, hogy ilyen forman is kapcsolatba lephettem veled. Maga a homepage kulonosebben nem erdekelt. Matosod.

Name: Ricardo José
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Salvador, Bahia - Brazil.
Time: 1997-07-07 15:09:00
Comments: My friends: Solaris is the best progressive group in the world. That's all! Thanks.

Name: Masaaki Furukawa
Website:
Referred by: From LinkExchange
From: Japan
Time: 1997-07-04 11:00:00
Comments: Hello, Everyone of Solaris! I am glad to find your web site. "Martian Chronicles" is my favorite progressive-rock album. "Martian Chronicles Suite" is a masterpiece! When I listened to this song for the first time, I was deeply impressed. By the way, are you under the influence of heavy metal music, such as Iron Maiden? I think you may be so. I want to see your live show. Please do a Japan tour! I hope to see you in Japan. Thank you.

Name: Attila J. Juhasz
Website: Nektar of the Gods - The Official NEKTAR Website
Referred by: Just Surfed On In!
From: USA
Time: 1997-07-03 15:51:00
Comments: My brother was visiting Hungary (1983?) around the time "Marsbeli Kronikak" was released. He purchased the album and brought it home for me. I absolutely love it. I also have "Solaris 1990" on CD which is fantastic. Thank you for putting out such wonderful music. Being of Hungarian decent (my parents came to the US from Hungary in 1956 - I was born in the states-1962) I have always been proud of my heritage. I was really into "Omega" and "Skorpio" and a few others (Edda, Piramis) but SOLARIS is definately my favorite Hungarian band. Szevasz, Attila Juhasz

Name: Polgár András
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: from Pomaz
Time: 1997-06-28 00:09:00
Comments: Minden udvozlet a Solaris-nak! Tereh Pityunak jo egeszseget es minnel kevesebb feketepontos zenet kivanok. Ocsi! A PITYU FUN CLUB szeret teged! Eljen soka Tere(h)-fere(h)! Most tovabb szorfozok. aviszontlatasra!

Name: christian gagnon
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: ste foy (quebec)
Time: 1997-06-11 08:33:00
Comments: i'm a great progressive fans of 42 years old and solaris was one of my best discovery thank you for your honesty,your passion, and your no concession sens of music

Name: Carlos Alberto Vaz Ferreira
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Brasil
Time: 1997-05-28 05:52:00
Comments: I was very happy whem found this page, I have all de records and CDs im my records collection. I'd like to know if the Solaris has a show recorded in Video and how can I receive a copy. Congratulations for thi page.

Name: Carsten Busch
Website: File Under Symfo
Referred by: Just Surfed On In!
From: Holland
Time: 1997-05-24 14:52:00
Comments: Discovered Solaris only last year. SHAME ON ME!! You're (among) the greatest!

Vissza a lap tetejére >>

Name: Hakan Mansson
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Sweden
Time: 1997-05-23 16:22:00
Comments: Hello Nice your CS3 worked after the hints I gave you Best Regards Hakan

Name: Jean Côté
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Quebec, Canada
Time: 1997-05-20 23:44:00

Comments: Hi, I just have bought Marsbéli Kronikak. WOW! Since I just have read a few commentary on Solaris, I was i little scared of buying an imported CD from a band I never listen to. But the commentary on the news group and in the progressive magazine Cyclone (Québec) conviced me to try it. WOW! A very energic album, with beautiful melodies and I really l liked the vocal parts wich reminds me of Comos 1999 and the Star Trek theme. The duallity between the keybords and the guitar is absolutely spectacular. I know you guys have given a concert on the profest 1995 in LA and there has been a record released, but do you plan to release new material?

Name: Doug Hinson
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From: Newton, North Carolina USA
Time: 1997-05-17 22:12:00
Comments: Glad you now have a web site. Have all your CDs and love your music! Look forward to more information ... and more great music!

Name: Frank Blades
Website: Alternate View: the UK Progressive Rock Music Webzine
Referred by: Just Surfed On In!
From: Bristol, UK
Time: 1997-05-12 20:37:00
Comments: Hi guys, Nice to meet another Geocities resident. I arrived through a link at the Classic Rock Society in UK. I edit Alternate View, a prog music webzine. I have set this up to provide progressive bands with a little more publicity on the Internet. I will add a link to my Links page anyway; but would appreciate a reciprocated link from yours. Also any news, gig dates (Europe only; I cannot cope with a world-wide gig guide!), etc; let me know and I will add it to the relevant pages. Also if you want me to review ony of your releases CDs or demos, then drop them to be at: the Avebury Project, 47a Ravenswood Road, Bristol BS6 6BT, UK - and you will be guaranteed an honest and positive review. all the best Frank

Name: Erdészék
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From:
Time: 1997-05-09 17:52:00
Comments: Tisztelt Böszörményi ügyvezető igazgató úr! Sok szeretettel köszöntjük a születésnapján az egész tsalád nevében! Erdészék

Name: Jata
Website:
Referred by: Word of Mouth
From: Solaris
Time: 1997-05-08 20:26:00
Comments: Boldog szulinapot Gergo! Happy birthday to Gergo!

Name: Zoltan Hegede
Website: Zoltan's Progressive Rock Webpage
Referred by: Word of Mouth
From: Long Beach, California USA
Time: 1997-05-06 03:03:00
Comments: Great webpage and band! Thanks for linking my page to yours.

Name: Richard Stockwell
Website: CRANIUM MUSIC
Referred by: Just Surfed On In!
From: New Zealand
Time: 1997-05-02 20:46:00
Comments: Hi there saw your URL on the Progressive Rock Japan Site. I have your release "The Martian Chronicles".With the advent of the internet we are living in exciting times where someone like me in New Zealand can listen to music from a Hungarian Band.Keep up the great music.

Name: R.Forester
Website:
Referred by: Just Surfed On In!
From:
Time: 1997-05-01 17:19:00
Comments: Nagyon teccik!

Name: Takafumi Nemoto
Website: DISCOGRAPHY PAGE
Referred by: Advertisment/Brochure
From: Chiba,Japan
Time: 1997-05-01 13:59:00
Comments: Hi! I'm a fun of prog rock in Japan. Solaris sounds is very cool!! Takafumi Nemoto

Name: Jata
Website: Solaris Homepage by Jata
Referred by: From Geocities
From:
Time: 1997-04-30 11:17:00
Comments: Hi everybody, I've just installed this guestbook. You are invited to kindly sign it.Please do not forget to set up a bookmark to SOLARIS and notify your friends also. Have a nice day: Attila Seres alias Jata

Vissza a lap tetejére >>